MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

WIJ HEBBEN DE 5 BELANGRIJKSTE REDENEN OM VOOR CUPBLISS TE KIEZEN VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET:

  1. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  2. 100% recyclebaar en circulair
  3. Besparen op restafval
  4. Positiviteit op de werkvloer stimuleren
  5. Cupbliss doneert de helft van haar winst aan goede doelen

CUPBLISS KAN NU ZIJN BEKERS VOLLEDIG RECYCLEN!

U vindt duurzaam ondernemen belangrijk? We zijn er trots op dat wij sinds januari 2017 een partnership zijn aangegaan met Paper for Paper en hun CupCare programma. Met deze samenwerking kunnen onze koffiebekers gerecycled worden en opnieuw als grondstof wordt ingezet voor de productie van nieuwe producten. Een uniek totaalconcept waar wij u graag meer over willen vertellen en adviseren. Naast kopieer- en printpapier vormen koffiebekers een aanzienlijke afvalstroom binnen het kantoorpapier. Met het CupCare programma van Paper voor Paper bespaart u op bomen, energie, water, CO2 uitstoot en afvalkosten en draagt u bij aan de circulaire economie. Het is een duurzame, efficiënte en milieuvriendelijke totaaloplossing. Met Cupbliss & Cupcare neemt u volledige maatschappelijke verantwoordelijkheid en kiest u voor een betere toekomst voor mens en milieu!

INZAMELING EN RECYCLEPROCES VAN ONZE CUPBLISSBEKERS

Wegwerpbekers heb je in diverse materiaalsoorten: bekers met of zonder houder, bekers van dun karton, van dik karton, zonder coating, met een PE-coating, met een PLA-coating, plastic bekers van polystyreen, composteerbare of vergistbare biobekers, en meer. De ontwikkeling staat niet stil en er verschijnen telkens weer nieuwe bekers op de markt. Het Cupbliss & CupCare programma is gericht op kartonnen koffiebekers. De koffiebekers gaan rechtstreeks naar de fabriek van Paper for Paper en worden 100% duurzaam gerecycled. 

Het proces begint bij de interne inzameling op uw locatie. De koffiebekers worden in stapels verzameld en in zakken verpakt, waardoor een duurzame en efficiënte logistiek mogelijk is en u zelfs kunt besparen op de kosten van uw afvalverwerking (bij de meeste bedrijven verdwijnen grote hoeveelheden gebruikte wegwerpbekers bij het restafval). U kunt hiervoor uw eigen inzamelingsmiddelen inzetten of u kunt zich laten adviseren door ons.

Op de verwerkingslocatie worden de koffiebekers in een schredder tot kleine snippers versneden. In de papierfabriek ondergaan ze een extra lang pulpproces, waarbij de PE-coating volledig oplost en de papiervezel vrijkomt. Deze vezels worden ontinkt en tot slot gedroogd, geperst en op rollen gedraaid. Dit papier wordt weer opnieuw gebruikt voor nieuwe producten.

WAAROM KIEZEN VOOR CUPBLISS & CUPCARE ALS HET GAAT OM DUURZAAM ONDERNEMEN

Je zou denken dat composteerbare bekers de voorkeur hebben in het recycleproces. De praktijk leert echter dat dit afbreekproces zo lang duurt, dat de meeste afvalverwerkers de bekers niet als groenafval behandelen maar doorsturen naar de verbrandingsinstallatie. Daardoor wordt het groene effect teniet gedaan, terwijl de kosten voor het maken van de bekers hoger zijn.

Kartonnen bekers met een PLA-coating (polylactice, van gemodificeerd maismeel) worden aangeprezen om hun biologische afbreekbaarheid. Deze coating is echter niet zo stevig en vraagt om een dikkere beker, waardoor dus meer karton nodig is en dus meer bomen voor nodig zijn.

De bekers van Cupbliss bestaan uit FSC-karton (er worden voor het gebruik van het karton weer nieuwe bomen terug geplant) en hebben een aan de binnenkant een dunne PE (polyetheen) laag. Wij geloven in een circulaire economie en onze Cupblissbekers zijn optimaal recyclebaar binnen het CupCare programma van Paper to Paper.